понедельник, 24 февраля 2020 г.

Коробочка для дрібниць "Ромашкове літо" своїми руками. Майстер-клас з покроковим фото


Автор: Руднєва Тетяна Віталіївна, керівник творчої майстерні "Веселка" центру дитячо-юнацької творчості ім. Героя Радянського Союзу Є.М. Руднєвої
Опис: Даний майстер-клас призначений для дітей 5-6 класів, педагогів, батьків, а також всіх творчих людей, які люблять прикрашати побут приємними дрібницями.
Застосування: Виріб може бути використано для зберігання дрібниць, а також як контейнер для обрізків при роботі з папером і картоном.
Мета: Декорувати коробочку в техніці декупаж.
Завдання:
1. Навчити дітей декорувати поверхню в техніці декупаж.
2. Удосконалювати навички роботи з необхідними матеріалами та інструментами, дотримуючись правил ТБ.
3. Виховувати працелюбність, акуратність, посидючість.
Об
ладнання: Контейнер з-під прального порошку, файл, серветка, пензлик, акриловий лак, фарба "Золото", зелена акрилова фарба, акриловий грунт, поролонова губка.


Коли працюєш з папером або картоном, то під час творчого процесу з'являється багато обрізків, які розповзаються по робочій поверхні стола, а іноді норовлять і на підлогу втекти. Це створює дискомфорт і напругу. А що, якщо всі ці відходи відразу відправляти в невелику коробочку, яка стоїть на столі? А якщо цю коробочку ще й самому прикрасити? Дивіться, що з цього виходить.

ХІД РОБОТИ

Беремо пластиковий контейнер з-під прального порошку і грунтуємо його.


З серветки вириваємо фрагменти, які нам сподобалися.     


Беремо один з фрагментів, кладемо на файл ОБЛИЧЧЯМ ВНИЗ і змочуємо водою, розгладжуючи складки м'яким пензликом від центру до країв.


Розміщуємо зображення на поверхні (файл зверху) і акуратно виганяємо з-під серветки зайву воду і повітря. Це можна робити спеціальним валиком, а можна і просто руками.


Накладене зображення закріплюємо акриловим лаком. Продовжуємо наклеювати фрагменти серветки на поверхню, яку декоруємо.



Проміжки між фрагментами серветки зафарбовуємо зеленою фарбою.


Не забуваємо пофарбувати дно контейнера.


Після цього всю  поверхню, яку декоруємо, покриваємо акриловим лаком. На закінчення, вгорі і внизу контейнера за допомогою губки додамо трохи золотої фарби.


 
У таку коробочку можна також складати різні рукодільні дрібниці - нитки для вишивання, гудзики, стрічки, а також олівці, ножиці, котушки з нитками і все, що ще може вам підказати ваша фантазія. Тепер займатись рукоділлям буде набагато приємніше!

Комментариев нет:

Отправить комментарий